Sivut

sunnuntai 26. joulukuuta 2021

MEIDÄN JOULU 2021



Tapaninpäivä, joulu alkaa olla ohi.

Joulu oli tänäkin vuonna ihana - jos sua kiinnostaa tietää mitä me tehtiin, syötiin ja mitä pukki toi, niin jatka lukemista -->


Mitä tehtiin?

Nautittiin yhdessäolosta - toisin sanoen täällä oli käynnissä ihan samanlainen hullunmylly kuin aina ennenkin. 

Aattona aloitettiin päivä riisipuurolla ja telkkarista pyöri Joulupukin Kuumalinja. M'n veli pyörähti kahvilla aamulla, ja myöhemmin myös M'n vanhemmat kävivät tuomassa lahjakuorman. Ahdettiin mahat täyteen jouluruokaa ja lämmitettiin sauna, jonka jälkeen päästiin hyökkäämään kuusen alle ilmestyneiden lahjojen kimppuun. Loppuilta kuluikin sutjakasti siinä hommassa ja pojille tuli uni aika aikaisin, ja minäkin kaaduin kaikkeni antaneena sängyn pohjalle.

Joulupäivänä - ei varmaan tarvitse kummoista salapoliisityötä tehdä arvatakseen että pojat touhusivat aivan haltioissaan uusien lelujen kanssa. M' vietti päivän auton rassuussa ja minä tyhmänä äitinä raahasin pojat väkisin kävelyn verran raittiiseen ilmaan - älkää huoliko, ihan kivaa oli kuitenkin! Luukas pyöri haltioissaan lumuhangessa, mutta koska pakkasta oli n. 20 astetta niin ei viivytty kovinkaan kauaa. 

Tapaninpäivänä, eli tänään: Luukas pääsi isin kanssa mummolavisiitille, me Rasmuksen ja Leon kanssa jäätiin vahtimaan taloa ja käytiin heittämässä muutama pikkulenkki. 


Mitä syötiin?

Meidän joulupöydästä löytyi, tai no, löytyy vieläkin: kinkkua, uunilohta, peruna- ja punajuurisalaattia sekä suolakurkkuja, porkkanalaatikkoa ja ihan tavallisia keitettyjä perunoita. Lisäksi coctailpiirakoita ja munavoita, jälkiruoaksi Charlotte Russea sekä torttuja ja hirveästi joulukarkkeja.

Tänään viimeinen jouluateria, sitten riittää - enää ei uppoa niin huomenna jatkojalostetaan lopusta kinkusta kastiketta perunoiden kera. Meillä ei tupata ruokaa heittää roskiin ellei ole ihan pakko (pilalle mennyttä tms) niin jouluruokienkin jämät käytetään hyödyksi - esim pizza toimii tässä tarkoituksessa myös tosi hyvin! 


Mitä pukki toi pojille?

Yhteiset: Ehjä Mersu-potkuauto ja iltasatukirja Arvaa kuinka paljon sinua rakastan 

Luukaksen:

- Kauan, ja PALJON toivottu Bruderin telatraktori
- nosturi
- ilmakiekkopeli
- Ryhmä Hau-palapeli, 3 in 1-peli jossa domino, lotto sekä muistipeli, sekä piirustussetti jossa tusseja, leimasimia ja värityskuvia
- 3x pieniä Volvon työkoneita
- 2x radio-ohjattavia autoja
- Jotexin työkonelakanat ja alushousuja
- Duplo roska-auto
- sammakkopehmo
- Megamasiinat ääninappikirja
- Tutki, testaa ja kokeile-kirja
- Janodin Magneettikirja
- lasten siivousvälinesetti jossa kaksi harjaa ja rikkakihveli
- Plaston betoniauto ja kippiauto

Rasmuksen: 

- 2x Dickie Toysin traktoria äänillä ja valoilla
--> koska näitä tuli kaksi, niin sai isoveikka toisen, ei tarvi tapella
- Oppi & Ilo Minun loruni-kirja
- Vtech Musikaalinen lorukirja
- Peuhun ihana body+housut setti
- VIGAn minisokkelo
- SMARTMAXin My First Totem-pinottavat magneettipalikat
- saukko- ja kettupehmot
- Little Dutch-palikkajuna



Kuten ylempää huomata saattaa, sai kolmevuotias lahjoja tuplaten pikkuveljeen verrattuna - ajattelin tästä sanoa jotain: Rasmuksella on ikää juuri tänään 10kk, joten pärjää paljon vähemmällä - ei tuo vauhtimato vielä edes ymmärrä joulun päälle, hän oli lähinnä vain järkyttynyt kun lahjoja availtiin. Ja sitä paitsi, hän leikkii kyllä isoveikan leluilla yhtä paljon kun isoveikka itse. Ensi vuonna sitten varmasti enemmän paketteja hänellekin!

Mitä pukki toi vanhemmille?

- PALJON suklaata
- muutama puteli glögiä
- S-ryhmän lahjakortti
- kukkia ja käsisaippuaa

Me annettiin M'n kanssa toisillemme ostamat lahjat jo ennen joulua: mä ostin hänelle 108-osaisen työkalusarjan, hän mulle mun kauan toivomani Ringlightin.


Musta on edelleen hassua, että joulua höyrytään valmistella parhaimmillaan vuoden päivät, mutta sitten se on ihan silmänräpäyksessä ohi. Ei siinä, ihana juhlahan se on! Mutta hassua se on silti, ja tulee aina olemaankin.

Noh, nyt kuitenkin katseet kohti uutta vuotta hiljaksiin, toivottavasti teillä oli ihana joulu myös!🤍


🖤 Tiia Krista Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti