Sivut

maanantai 1. marraskuuta 2021

MEIDÄN VIIKKO - uusi arki


Tän postauksen oli alunperin tarkotus kertoa meidän syyslomasta, mutta koska sairastuvalla ei mitään hirveän hienoa tai kiinnostavaa tapahdu niin pidätin oikeuden vaihtaa viikkoa seuraavaan.

Viime viikolla meillä alkoi tosiaan uusi arki, kun M' lähti naapuripaikkakunnalle opiskelemaan. 

Miten tää arjen muutos sujui, mitä piti sisällään ensimmäinen viikko uutta arkea? Minäpä kerron teille - ainakin kiukuttelua ja lohtuhaleja, Postipaketteja, päiväunia ja sitä meille olennaista hullunmyllyä.


MAANANTAI

Uusi arki koitti, mukamas liian äkkiä. M'llä soi kello kuudelta, että hän ehtii ajella kello kahdeksaksi kouluun naapurikaupunkiin. Silmät avatessa iskee hirveän kova jännitys - Luukas ottaa kaikki muutokset niin raskaasti, eikä tämäkään ole sen suhteen poikkeus.

Ensimmäiset itkupotkuraivarit tulivatkin jo heti herättyä, kun ei päässyt isin syliin. Päästiin kuitenkin harmista yli ja lopulta kelpasi äitinkin syli jaettuna pikkuveljen kanssa. Mitään kovin ihmeellistä me ei maanantaina päivällä tehty, mutta illalla kävin Tokmannissa tarjoushaukkailemassa ja hakemassa uuden talvitakin Postista. Ruokana meillä oli Luukaksen toiveesta hänen lempiruokaansa - nakkikeittoa, sitä meillä syödään "usein." Eli suurinpiirtein kerran kuukaudessa.

Illalla käytiin vielä poikien kanssa pesulla ja minä kävin tuttuun tapaan reippailemassa Leon kanssa. Kun lapset matkustivat höyhensaarille, asetuttiin M'n kanssa sohvalle mukavasti ja laitettiin Netflixistä Blacklist pyörimään.


TIISTAI

Vierailin @perhearkea-tilillä Instagramissa mydayn merkeissä. Pojat olivat TODELLA unisia, vetivät sikeitä pitkälle aamupäivään asti. Päivä saatiin kulumaan nopeasti leikkimällä yhdessä ja käymällä "rentouttavalla" päiväkävelyllä koko sakki, ihan vaan päästelemässä savuja ulos korvista. Piilotin myös Luukakselle Muumi-patukoita hänen huoneeseensa, jos tuo poika jotain rakastaa niin aarteenetsintää.  

Kun M' tuli iltapäivällä kotiin, juotiin pullakahvit ja Luukas aloitti koko illan kestävän huutometakan - näin hän usein tuo ilmi harmituksen tai ikävän, joten sitä me kyllä osattiin odottaakin. 

Posti toi tiistain kunniaksi Jollyroomin paketin josta paljastui Luukaksen uudet hienot talvikamppeet - poju ihan itse ne valitsi. Jännä vaan, ettei hän niitä suostunut päälleen laittamaan.. 


KESKIVIIKKO

Ihan tavallinen päivä, vielä poikien kanssa kotona palautumassa flunssasta, joka jätti jälkeensä jäätävän väsymyksen. Taistelin hiki hatussa pyykkivuorten kanssa, ja yritin houkutella Luukasta tekemään mun kanssa hänelle vaatetilausta - huomasin nimettäin pyykkirumban keskellä ettei muutamat housut lisää pojun vaatekaappiin olisi pahitteeksi - mutta hän ei ollut väsykiukultaan kovin innostunut siitä, niin jätettiin tekemättä.

M' toi kotiintullessaan tuliaisia meille kaikille - Rasmukselle Brion puisen helistimen (sellainen "häkki" missä on kulkunen sisällä), Luukakselle uuden hienon roska-auton ja mulle &-merkin muotoisen sisustusvalon. 

Posti toi täydennystä Rasmuksen seuraavan koon vaatevarastoon - kaksi Newbien ihanaa jumpsuittia ja kettubodyn, jonka bongasin FB-kirppikseltä. Niiden lisäksi Serpentiini.fistä tilatun juuttisukka-joulukalenterin pojille valmiiksi.

Illalla sain vihdoin ja viimein palautettua yhden koulutehtävän ja tuuletin sitä - mutta se tuuletus lakkasi viimeistään yöllä kun puhkeamassa olevat alakulmahampaat valvottivat perheen pienintä ja siinä sivussa äitiä pitkälle yöhön saakka. 


TORSTAI

Luukas pääsi vihdoin palaamaan päiväkotiin. Mua jännitti julmetusti että kuinka selvitään Rasmuksen ja Luukaksen kanssa aamusta, mutta se meni ihan yllättävän hyvin - Luukas lähti reippaana ja innokkaana hoitoon, Rasmus nukahti vaunuihin matkalla. Kotiin palattua sain juoda kahvin rauhassa ja istahtaa koulutehtävien ääreen - vaikkakaan niistä ei mitään 1h unisaldolla tahtonut tulla. 

Ruoaksi väkersin kanapastaa, ja M'n tultua kotiin mallailtiin seinälle hylly, jonka hän toi mulle Jyskistä tullessaan. 

Iltalenkkiajan työnjako toteutettiin tällä kertaa niin että mä nappasin Rasmuksen vaunuissa mukaan ja Luukas lähti sillä aikaa käymään isin kanssa kaupassa, kun oli sitä toivonut ja hokenut koko päivän päiväkodista tultuaan. Kävivät reippaina hakemassa mun paketitkin Postista - sieltä paljastui yllänäkyvät Oppi&Ilon Minun kirjani pojille, ja toisen paketin sisältö (H&M) koostui Rasmuksen neule-fleecehaalarista, neule-fleecekypärämyssystä, yhdestä yöpuvusta ja mun sukista ja alusvaatteista. Illalla vielä saunottiin ja paineltiin saunanraikkaina pehkuihin.


PERJANTAI

Kiukkuaamu, mutta selvittiin kuitenkin ihan ajoissa päiväkotiin - tähän väliin täytyy vähän kehua, että me ollaan Luukaksen kanssa opittu hirmu hyvin pääsemään kiukuista yli! Niitä jumeja, mitä aiemmin tuli poikkeuksetta päivittäin, tulee nykyään todella harvoin. 

Tsekkasin Rasmuksen nukkuessa ruokalistan valmiiksi ja näpyttelin sen mukaan kauppakassitilauksen menemään. Väsymys oli niin hurja, että päässä pyöri - ulkoilma virkisti aina hetkeksi, muttei siitä pitkää iloa saanut. 

Huusin miltei hallelujaa kun M' tuli kotiin ja painelin ensitöikseni sänkyyn lepäämään - ulkoistin kotityöt ja Leon iltalenkityksenkin hänelle, sillä jos jotain mun oli pakko saada niin lepoa. 

Käytiin kuitenkin illan päälle vielä Luukaksen kanssa Tokmannissa metsästämässä pojulle led-ilmapalloja jotka hän mainoksesta bongasi, löydettiin kuin löydettiinkin niitä ja paljon muutakin. Vitsit miten onnellinen Luukas olikaan, kun sai pimeässä loistavan dino-ilmapallon! 💚

Kipaisin samalla reissulla Postista toisen HM:n paketin, jossa tuli iso kasa sisävaatetta Rasmukselle. Huokaisin helpotuksesta tyrkätessäni ne vaatteet pesuun, nyt alkaa seuraavan koon vaatearsenaali olla jo ihan kelvollinen. 


LAUANTAI

Tarkoitus oli pitää siivouspäivä, mutta miesväki päätti että pyh, me lähdetään käymään mummolassa. Ja sinne me sitten ajeltiinkin, M'n vanhempien luo. Tultiin sieltä takaisin kotiin puoli seitsemän aikaan ja tyrkättiin sauna lämpeämään. Saunottiin ja tehtiin iltapalaksi lämpimiä voileipiä. 

Kun pojat nukkuivat, laitettiin taas M'n kanssa Blacklist pyörimään ja syötiin sipsiä sitä sohvan nurkassa tuijottaen, ihan liian myöhälle yöhön.. 


SUNNUNTAI

Tämä päivä kului siivotessa huushollia ja tehdessä Luukaksen toiveesta pizzaa. Sellainen meidän tapaan "rento" päivä. Ja mikäs olisikaan sen parempi tapa valmistautua uuteen viikkoon. 🤍


Sellainen oli meidän viikko, ensimmäinen viikko uutta arkea - ja hyvin selvittiin, vaikka itse sanonkin! Nyt se viime viikon uusi arki tuntuu jo ihan tavalliselta eikä niinkään enää uudelta ja erilaiselta - niin hyvin me siihen kiinni päästiin. 

🖤 Tiia Krista Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti