Sivut

maanantai 30. elokuuta 2021

Milloin viimeksi x50


Bongasin tän haasteen Jennyn blogista ja ajattelin että hei vitsit miten ihanaa, kevyttä näpyteltävää - tässä siis mun vastaukset viiteenkymmeneen milloin viimeksi-kysymykseen! 🧡




1. Milloin viimeksi luit kirjan?

Kesällä! Viimeksi lukemani kirja oli Elina Backmanin Kun jäljet katoavat.

Tällä hetkellä oon lukemassa Teemu Potapoffin Luodinkestävää - Heidi Foxellin tarinaa. 

2. Milloin viimeksi ajoit autoa?

Kääk, monta vuotta sitten - silloin kun kävin autokoulua, joka jäi kylläkin kesken, mulla ei siis ole ajokorttia.

Vielä, aion sen kyllä suorittaa, kunhan aika on sille juuri oikea ja rahatilanne myös sen sallii - on nimettäin kallista lystiä, kuten varmaan tiedättekin.

3. Milloin viimeksi halasit ei-perheenjäsentä ajattelematta onko se turvallista?

Rasmuksen ristiäispäivänä onnittelevaa ystävää - en kyllä ole muutoinkaan miettinyt onko turvallista halata ylipäätänsä ketään.

4. Milloin viimeksi urheilit?

No en urheilusta tiedä, mutta lenkkeilen päivittäin - viimeksi tänään illalla, koiran ja Luukaksen kanssa. Kai sekin urheiluksi mielletään?

5. Milloin viimeksi olit pelokas?

Silloin, kun oltiin Rasmuksen kanssa siellä KYSillä tarkkailussa ja tutkimuksissa sen kuumekouristuksen takia - pelkäsin todella kovaa, että tutkimuksissa ilmenisi jotain vakavaa.

Mutta, ei onneksi ilmennyt!

6. Milloin viimeksi itkit?

Tähän sama vastaus kuin ylempään, kyllä minä siellä KYSillä taisin useammatkin itkut tirauttaa - huolesta ja sen lisäksi ikävästä.

7. Milloin viimeksi teit jotain luovaa?

Koen, että teen jotain luovaa päivittäin - some ja mm. tää blogikin on aika luovaa hommaa + lasten kanssa puuhailu, askartelu, käsityöt, valokuvaaminen... 

8. Milloin viimeksi sheivasit?

Lauantaina, mikäli se nyt ketään muuta kuin itseäni kiinnostaa.

9. Milloin viimeksi tunsit kateutta?

Hmm, tää onkin vähän hankala. Mä todella harvoin tunnen kateutta, mutta jos kateudeksi lasketaan sellainen "oi vitsi oispa mullakin" tai "oi osaisimpa mäkin"-reagointi somea selatessa, niin sitten päivittäin. Onko se nyt sitten ihailua vai kateutta vai jotain siltä väliltä?

10. Milloin viimeksi olit vieraina häissä?

Joskus lapsena, en muista tarkkaan - alle kymmenvuotiaana, luulisin. Muistan selkeästi morsiamen puvun, sellainen IHANA olkaimeton, valko-vihreä, pitsiä ja timantteja.


11. Milloin viimeksi olit yön yksin kotona?

Kääk, ehkä kaksi vuotta sitten? Eihän mun muisti tällaisissa pelitä - muistan vain että Luukas oli M'n kanssa mummolassa yökylässä. He lähtivät sinne alunperin vain rassaamaan autoa, mutta homma venyi myöhälle, joten jäivät sitten vielä yöksi.
 
12. Milloin viimeksi ostit jotain muuta kuin ruokaa?

Viime viikon torstaina ostin Luukakselle uuden pikkuauton, kun käytiin pojun kanssa yhdessä kaupassa.

13. Milloin viimeksi nauroit vedet silmissä?

Tällä viikolla, monta kertaa - Luukas on ollut nyt kotona ja ei vitsi että meillä on aina ihan SUPERhauskaa päivisin. Isin tullessa töistä on kummallakin mahat kipeinä nauramisesta - eikä se räkätys sitten todellakaan siihen lopu!

14. Milloin viimeksi valvoit aamuyöllä kello neljään?

Enpä osaa ihan tarkkaa päivää sanoa, mutta ainakin kuukauden sisään - joskus jos Rasmuksella on maha kipeä ja valvon sen takia hänen kanssaan kahteen-kolmeen, niin en saa itse sitten enää heti unta.

15. Milloin viimeksi googlasit jotain?

Eilen - hätäkeskuspäivystäjän työtä.

Tarina tän haun takana: Facebook jostain syystä alkoi mainostaa mulle hätäkeskuspäivystäjän koulutusta, ja kävinkin sitten ihan silkasta mielenkiinnosta tsekkaamassa millainen koulutus on kyseessä.

Mutta ei, en ole kyseiseen koulutukseen hakemassa - mulla on kasvatus- ja ohjausalan opinnot kesken, aion ne viedä ihan loppuun asti!

16. Milloin viimeksi teit jotain, mitä et ikinä uskonut tekeväsi?

Voi eikä, tähänhän keksisi varmasti vaikka mitä, kun oikein alkaisi miettimään, mutta: kirkkaimpana mielessä on se, kun vedin kakkapussin avustuksella meidän koiran perseestä NARUA lenkillä. Älynväläys oli siis syönyt yhden narulelun, ja no.. niin.

Se oli kyllä sellainen "enpä olisi koskaan kuvitellut joutuvani tällaista tekemään"-juttu.

17. Milloin viimeksi lakkasit kynnet?

Viikko sitten, tasan viikko sitten. Tykkään pitää kynnet lakattuina - siitä tulee itselle heti jotenkin "huoliteltu" fiilis, vaikkei muuten jaksaisikaan itseään mitenkään laittaa.

18. Milloin viimeksi kävit Alkossa?

Ennen Luukaksen raskautta eli, öö, 4 vuotta sitten? Vai viisi? En tiedä, mutta eipä ole tullut sen jälkeen käytyä. 

19. Milloin viimeksi tutustuit uuteen ihmiseen?

On myönnettävä, etten oo todella pitkään aikaan tutustunut kehenkään uuteen ihmiseen kunnolla - toki nyt kun oon mukana tuossa yhdessä äiti-instagramissa, niin sieltä on tullut uusia juttukavereita vähintäänkin.

20. Milloin viimeksi uit järvessä?

No tähänkin vastaus on "hurjat nuoruusvuodet". Aikuisiällä ei ole tullut käytyä, enkä edes tiedä miksi.



21. Milloin viimeksi söit ravintolassa?

Taitaa tämäkin olla tapahtunut viimeksi ennen lapsia - pikaruokaravintolassa Luukaksen raskausaikana nimettäin.

22. Milloin viimeksi maistoit itsellesi uutta ruokaa?

Viimeksi, kun itse tein uutta ruokaa, eli ehkä keväällä? Texmex kanapata se oli, sen ainakin muistan!

23. Milloin viimeksi kiroilit?

No tänään - vähän hävettää myöntää, mutta kyllä mä kiroilen päivittäin. Toki kun taloudessa asuu 3v, niin aina jos ehdin mielessäni asiaa miettiä ennenkuin ärräpäät lentelevät ilmoille, niin väännän sen vaikka vitsiksi. Tai p*rkele on persikka, tai muuta vastaavaa. 

Luukas kuitenkin tietää, että ne ovat rumia sanoja, eikä hän niitä enää viljele - huomauttaa myös usein asiasta, jos joltain muulta kirosana pääsee.

24. Milloin viimeksi olit humalassa?

No ihan humalassa humalassa 3 vuotta sitten juhannuksena. Sen jälkeen mun alkoholinkäyttö on ollut luokkaa saunajuoma kerran kahdessa kuukaudessa, ja jos ihan viihteelle lähtee niin silloinkin jää n. kahteen.

25. Milloin viimeksi leikkasit kynnet?

Hmm, ehkä viikko sitten omani?
Juu niin se oli! Lakkasin silloin samalla.

26. Milloin viimeksi turhauduit?

No tänään - turhaudun vähintään pienesti lähes joka päivä, valitettavasti.

Tänään se tapahtui iltalenkillä, kun 3v jostain kumman syystä suunnisti kokoajan joko autotielle tai toisten pihoihin.. Mitähän lienee mielessä pyörinyt, mutta myönnän että ääntäni korotin. Enkä ihan pienestikään siinä vaiheessa, kun tietä pitkin tuli auto.

27. Milloin viimeksi juoksit Cooperin testin?

Peruskoulussa, sen jälkeen ei ole tarvinnut missään sitä juosta.

28. Milloin viimeksi pelasit jotakin (lauta)peliä?

Jaa-a, lienee tämäkin ajoittuu sinne hurjiin nuoruusvuosiin? Kääk. Pitäisi kyllä saada aikaiseksi ostaa meille kotiinkin lautapelejä, kun Luukas niitä varmaan tykkäisi kovasti pelata.
 
29. Milloin viimeksi nukuit koko yön heräämättä?

Kääk, ei tällaisia saisi kysyä.. Rasmuksen alkuraskaudessa! Jotain hyvääkin siinä alkuraskauden väsymyksessä oli - nukuin kuin tukki.

30. Milloin viimeksi mietit omia arvojasi?

Uskallan väittää, että mietin joka päivä - mietin sitä miten ne näkyvät mun arjessa ja elämässä, miten ne toteutuvat.. ja muuta sellaista.




31. Milloin viimeksi teit hutiostoksen?

Hmm alkuvuodesta - ostin tauluja, jotka näyttivät kaupassa kivoilta, mutta kotona seinällä eivät niinkään.

32. Milloin viimeksi puhuit englantia?

Tänään - puhun sitä päivittäin.
Saatan esimerkiksi Leolle todeta että "don't even think about it", jos koiruudella on jotain metkuja mielessä. Ja sama pätee lapsiin.

33. Milloin viimeksi olit rohkea?

Silloin, kun julkaisin Päivä, jolloin äitiä hävetti-postauksen  Mua hävetti niin vietävästi, hävettää vieläkin. Meinasin jättää sen postauksen julkaisematta, mutta keräsin rohkeuteni ja julkaisin sen kuitenkin. Mietin julkaisun jälkeen monesti myös sen poistamista, mutta siellä se on edelleen.

34. Milloin viimeksi pääsit flow-tilaan?

Usein blogia kirjoittaessa pääsen, hetkellisesti. Mutta se ei kestä kauaa, sillä aina joku herää tai on vailla jotain, juuri kun on mahtava tatsi päällä kirjoittamiseen.

35. Milloin viimeksi maksoit laskun?

Kuun alussa, kuten aina. Kuun alussa tulee ja menee rahaa.

36. Milloin viimeksi lahjoitit hyväntekeväisyyteen?

Apua, tuntuu vähän pahalta sanoa tää, mutta en oo koskaan lahjoittanut. Tai no, pikkulikkana jotain hiluja antanut niihin Punaisen Ristin keräyslippaisiin, mutta siihenpä se sitten jääkin.

37. Milloin viimeksi olit keikalla?

Hurjina nuoruusvuosina - viimeisin keikka jolla oon käynyt, oli Spekti silloisen laitoksen porukan kanssa.

38. Milloin viimeksi ajattelit onnistuneesi?

Perjantaina, kun sain pidettyä langat käsissä koko päivän ilman solmuja. Jos joku ei ymmärtänyt, niin tää oli vertauskuva - onnistuin pitämään 3v:n aisoissa ja puolivuotiaan tyytyväisenä ilman että kukaan sai hermoromahdusta, aika hyvin etten sanoisi.

39. Milloin viimeksi pyöräilit?

18-vuotiaana, muistaakseni, eli viisi vuotta sitten. Ollaan M'n kanssa mietitty kyllä pyörien hankkimista - olishan se nyt ihan superhauskaa käydä koko perhe yhdessä pyöräilemässä, ja saisi koirakin juosta.

40. Milloin viimeksi joit kaakaota?

Mä juon tosi harvoin kaakaota, mutta muistan kyllä juoneeni sitä talvella Luukaksen kanssa pakkasulkoilun jälkeen korvapuustien kera!




41. Milloin viimeksi innostuit?

Hah, tätäkin harrastan jokapäivä, kiitos vaan Pinterest! Törmään siellä jatkuvasti aivan ihaniin ideoihin ja innostun jo pelkästä selaamisesta, sillä se inspiraation määrä tuossa sovelluksessa on VALTAVA.

42. Milloin viimeksi opit jotain?

Tänään itseasiassa: puhuttiin M'n kanssa autoista, ja tulin kysyneeksi onko ilmamassamittari ja ilmamassa-anturi sama asia, sillä olin aina luullut että ne ovat kaksi eri asiaa.

43. Milloin viimeksi herkuttelit?

Eilen illalla, vedin muutaman rivin Maraboun maitosuklaata yöpöydän laatikosta silkkaan vitutukseen.

44. Milloin viimeksi stressasit?

Stressaan tälläkin hetkellä - nyt lähiaikoina elämässä on ollut jos jonkinmoista stressitekijää. Mä olen muutenkin sellainen stressiperse että oksat pois.

45. Milloin viimeksi tunsit olosi rentoutuneeksi?

Ennen kun aloin odottaa Rasmusta, niin hirveältä kuin se kuulostaakin - raskaus oli rankka, ja tämä vauva-aikakin on ollut rankkaa, niin ei tässä olla paljoa rentoutumaan päässyt.

46. Milloin viimeksi olit avun tarpeessa?

Eilen - ja myös sain apua.

47. Milloin viimeksi söit noutoruokaa?

Kuukausi sitten? Meillä on ollut tapana että kerran kuussa haetaan noutoruokaa - milloin pizzaa, milloin hampurilaisateriat, milloin muuta.

48. Milloin viimeksi soitit jotain soitinta?

12-vuotiaana, luulisin. Nuortenpsykiatrisella osastolla oli sellaisia musaryhmiä, joihin oli pakko osallistua - siellä mä yritin hakata rumpuja tai pimputella pianoa, vaikkei mua kyllä kiinnostanut tippaakaan.

49. Milloin viimeksi meikkasit?

Muutama viikko sitten. Ja ai että, kuinka piristävää se olikaan! Ajattelin silloin, että alan kyllä meikkaamaan useammin, vaikka sitten ihan omaksi iloksi vain - on ihan virkistävää pikkulapsiarjen keskellä tuntea itsensä joskus ihan nätiksikin.

50. Milloin viimeksi tunsit pakahtuvasi onnesta?

Tänään. Oon sillä tavalla onnellisessa asemassa että saan pakahtua onnesta jokapäivä lasten ansiosta.

...

Välillä on kiva kirjoittaa tällaista ihan hömpänpömppää, toivottavasti teistä on myös kiva tällaisia lukea!

Tämä hömpänpömppä-postaus muuten aikaansai monta ideaa tuleviin postauksiin, jotka näpyttelin heti ylös puhelimen muistioon.

Palaillaan taas!

🖤 Tiia Krista Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti