Sivut

lauantai 18. syyskuuta 2021

ÄITIYDEN AAKKOSET


Musta on ihan hurjan hauska tehdä tälläsiä aakkospostauksia eri aiheista, ja tällä kertaa saatte luettavaksenne äitiyden aakkoset - äitiys aasta ööhön.


Antaisitko?

Antaisitko, saisinko, auttaisitko.. Näitä me ollaan nyt harjoiteltu Luukaksen kanssa paljon. Että miten pyydetään nätisti - hän mieluiten vain komentaisi.

Banaani

Hedelmä, jota meillä on AINA oltava kotona - Luukaksesta on nimettäin tullut banaanifani, ja hänen maailmansa kaatuu jos joutuu sanomaan "ei ole".

Checklist

Tiedättehän, kun lähtee lasten kanssa jonnekin: "onhan vaippoja, kosteuspyyhkeitä, vaihtovaatteita, maitoa, tuttipullo, lempparilelut??" Sen käy mielessään läpi vähintään kymmenen kertaa että onko kaikki, onko nyt varmasti kaikki - lähes aina jotain unohtuu silti.

D-vitamiini

Meillä vauvan D-vitamiini säilytetään hoitopöydän päällä että se muistetaan antaa - hah, unohtuu silti joskus!

Meidän pojille kummallekkin on sopineet ensimmäiset kokeillut D-vitamiinit - neuvolasta saadut Minisunit.

En tiedä

Yksi sana - kyselyikä. Siis ai jestas miten vaikeita kysymyksiä osaa esittää jopa kolmevuotias.. Aina äiti ei vaan tiedä.

Flunssa

No se pelätty pirulainen, joka sekoittaa tullessaan ihan kaiken ja lukitsee neljän seinän sisälle ilman ihmiskontakteja odottamaan pään hajoamista. Lapsiperheissä myös suht yleinen pirulainen, ainakin jos lapset on päiväkoti-, eskari- tai kouluikäisiä.

Galleria

Puhelimen galleria täynnä lasten kuvia, ja siinä sivussa kaikkea muutakin. Tässä uudessa puhelimessa galleria on vielä suht tyhjillään - kaiken kaikkiaan siellä on 346 kuvaa ja videota.

Hullunmylly

Sana, joka kuvailee meidän arkea just eikä melkein osuvasti.

Ilmatieteenlaitos

Ennen lapsia ei tullut paljoa kytättyä säätiedotuksia, mutta nyt tulee kyllä kytättyä sitten siitäkin edestä. Ei meitä oo sokerista tehty ja osataan pukeakin riittävästi, mutta Rasmus kun ei vaunuissa viihdy, niin ei esimerkiksi kaatosateella ulos lähdetä.

Jokapäivä

Äitiys on ns. jokapäivätyötä. Ja kokopäivätyötä. Josta ei saa palkkaa, mutta saa silti. Monimutkaista, mutta parasta. Ja pahinta. Kaikkea.

Ketunpoika

Ketunpoika punaturkki on Luukaksen unilaulu - mummo sitä alunperin pojalle lauloi, sitten sitä alettiin vaatia kotonakin ja äitinkin oli pakko se opetella. Onneksi on YouTube.

Lapsiluku

Ei ole täynnä vielä - haluaisin vielä kolmannen. Kolmen kopla olisi täydellinen. Mutta vielä ei ole sen aika.

Musiikki

Meillä kuunnellaan usein radiota - kun Rasmus oli pienempi ja arki oli vauvan huutoitkun säestämää, laitoin usein Bassoradion pauhaamaan ja tanssittiin. Sillä tavalla jaksoi paremmin ne kaikki itkut ja huudot, vaikka rankkaa oli silti.

Newbie

Lastenvaatemerkki, johon oon ihastunut täysillä sen jälkeen kun Rasmus syntyi - bongailen paljon tän merkin vaatteita mm. nettikirppareilta. Tää on lähinnä Rasmuksen juttu, sillä Luukaksen tyylisiä vaatteita ei Newbieltä oikein löydy.

Odotatko hetken?

Puhekielessä "ootatko hetken" - tätä odottamista on myös harjoteltu, sillä Rasmuksen synnyttyä Luukakselle iski sellanen KAIKKIMULLEHETITÄNNENYT.

Päiväkoti

Me ollaan ihan SUPER onnekkaita, kun Luukaksella on niin ihana hoitopaikka - päiväkoti on helpottanut meidän arkea todella paljon, ja Luukas rakastaa olla siellä. Tän merkityksen huomaa parhaiten silloin, kun se on ollut poissa pelistä vaikkapa sairastelun takia.

Quart eli vartti

Kaikki tapahtuu meillä ns. vartin päästä, eli viiveellä. Usein jokainen on jotain vailla samaan aikaan, joten joku joutuu aina odottamaan, niin valitettavaa kuin se onkin - viitaten kohtaan O.

Rankka elämä

Kolmevuotiaan rankka elämä. Luukas hokee tätä lausetta oikeasti päivittäin, ja ette tiedäkkään kuinka tunteella se tulee.

Syvä huokaus ja "mulla on niin rankka elämä". En kestä.

Sattuko!?

Tätä saan minä olla huutelemassa lähes poikkeuksetta päivittäin - kolmevuotiaan vauhti on usein niin huumaavaa, että alta aikayksikön ollaan mukkelismakkelis. 

Tissit

Hah, nepä ne - imetyksen kannalta ne on välttämättömät. Alunperin mun piti imettää Rasmusta puolivuotta, mutta nyt on menty jo yli siitä, enkä aio lopettaa.

Poju saa kyllä myöskin korviketta - ehkä kerran viikkoon tai kahteen, silloin kun meillä on vieraita tai me ollaan kylässä.

Univelka

Sitähän on kertynyt, ja PALJON. 

Varovasti!

Jatkoa kohtaan S - varovaisuudesta täytyy muistuttaa USEIN, mutta turhan usein saa kyllä muistuttaa kuuroille korville.

Wau!

Luukas RAKASTAA maalata vesiväreillä, ja esittelee aina niiin ylpeänä teoksiaan. Joka kerta se saa aikaan wau-reaktion, sillä onhan hän nyt ihan älyttömän taitava.

Yhteishuoltajuus

Niin kiitollinen siitä, että saan jakaa tän kaiken vastuun ja vanhemmuuden kiemurat toisen kanssa.

Zombie

Liittyy vahvasti kohtaan U.

Xylitoli

No ne Herra Hakkaraiset, jotka unohtuis antaa, ellei kolmevee niitä muistais itte pyytää.

Åhå tai åps

Oho tai ops siis - vahinkoja sattuu. Paljon. Päivittäin. Meille kaikille.

Äiti

Olen ennenkaikkea äiti, vaikka olenkin myös paljon muuta kuin vain äiti. 

Ööö..

Äitiaivot - kuin perunamuusia, kukkakaalia ja joskus jopa hernekeittoa.

...

Tääkin voisi olla hauska uusia vuosittain, niinkuin aioin tehdä myös Elämäni aakkosten kanssa! 

Mutta nyt mä toivotan teille kaikille kivaa lauantaita! 🤍

🖤 Tiia Krista Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti